Vlada Albanije ukinula duplo oporezivanje sa Kosovom

Albanska vlada usvojila je Dogovor o ukidanju duplog oporezivanja sa Kosovom. Poslije završetka vladine sjednice minisitar finansija, Shkelqim Cani, je izjavio da je sporazum u okviru saradnje između Albanije i Kosova i odluka je u interesu privreda dvije zemlje.

Vlada Albanije ukinula duplo oporezivanje sa Kosovom
"Za sve biznismene koji imaju aktivnosti u ove dvije zemlje sa ovim Dogovorom za ukidanje duplog oporezivanja se povećava sigurnost i povjerenje. Dogovor dozvoljava licima koja vrše privrednu djelatnost na Kosovu i u Albaniji, da se oporezuju samo u jednoj od dvije države kada je u pitanju porez na prihod", istakao je Cani.
Prema Caniju, Dogovor je u okviru obećanja datih na zajedničkoj sjednici vlada dvije zemlje održane u Prizrenu u vezi integracije ekonomija dvije zemlje.
Makedonska novinska agencija MIA podsjeća da je zajednička sjednica vlada Albanije i Kosova održana 11. januara i ona je bila ocijenjena kao događaj od historijskog značaja. Na ovoj sjednici bilo je zaključeno nekoliko dogovora za strateško partnerstvo i saradnju u više oblasti.

energyobserver

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.