V.Dečani: Što je teže za SPC i narod na KiM, to u sve većem broju vernici pritiču da pokažu solidarnost

Visoki Dečani praznik
FOTO: Visoki Dečani

Još jedan vikend u manastiru Visoki Dečani obeležilo je veće prisustvo vernika. Mnogi su, kako sa Kosova, tako i regiona, juče proslavili Blagovesti u ovom, ali i drugim manastirima Srpske Pravoslavne Crkve na Kosovu.

„Radosni praznik Blagovesti i početak Krstopoklone nedelje svečano su proslavljeni u manastiru Visoki Dečani. Na Liturgiji je bilo preko 500 vernika iz svih krajeva, mnogo mladih, dece i starih koji nisu žalili truda da dođu u dom Sv. Kralja Stefana“, poručili su iz manastira.

Crkva i priprata, navode, jedva su mogli da prime toliko vernika, koji su se i pričestili Svetim Tajnama.

Iz manastira dodaju da su juče sve do popodne pristizale kolone poklonika koji su bili u drugim svetinjama SPC širom KiM.

„Sve što je teže za našu Crkvu i narod na Kosovu i Metohiji, verni narod sa svih strana pritiče u sve većem broju da pokaže svoju solidarnost sa braćom i sestrama na Kosovu i Metohiji i odbrani svoje svetinje molitvom i pesmom u slavu Božju“, naglasili su.

Visoki Dečani praznik
FOTO: Visoki Dečani


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.