Vilijamsonovi nalazi će biti objavljeni "u pravom trenutku"

Izvor: RTK2/koha ditore (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
”Naša istraga uveliko traje a nalaze ćemo objaviti u pravom trenutku”, rekao je Žoao Sosa, portparol Istražnog odeljenja Specijalnog suda (SITF).
 
Vrhovni tužilac Klint Vilijamson koji vodi Operativne snage za specijalne istrage koje istražuju izveštaj Dika Martija, neće predstaviti na Kosovu ni jedan izveštaj o svom radu tokom posete koja će početi u ponedeljak u Prištini, prenosi ”Koha ditore”. 
 
Njegova istraga može da bude i odbačena, a ako bude rezultirala pokretanjem tužbe, svakako će biti predstavljena sudu, u ovom slučaju Specijalnom sudu, koji se očekuje da bude formiran, a ne u kancelarijama političara. 
 
Vladini zvaničnici kažu da je ovo rutinska poseta, a iz Vilijamsove kancelarije u Briselu ne žele da komentarišu, već za najnovije tekstove koji se pojavljuju u medijima kažu da su laži i spekulacije. 
 
Njegova poseta dolazi u trenutku kada je trebalo da završi istragu i da objavi da li će zaključiti istragu zbog nedostatka dokaza ili ih je dovoljno našao da podigne optužnicu.
 
”Poznati su nam najnoviji napisi po novinama koji predstavljaju govorkanja i spekulacije, ali, kao što vam je poznato, mi ih ne komentarišemo. Naša istraga uveliko traje a nalaze ćemo objaviti u pravo vreme”, rekao je Žoao Sosa, portparol SITF-a.
 
Mediji su izvestili da će kraj jula predstavljati udar na Kosovo jer će biti podignuto mnogo optužnica po Vilijamsovoj istrazi, ali da će EULEX to pratiti. O tome nije želeo da govori ni portparol Operativne istražne grupe, ali je demantovao kosovske zvaničnike.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.