RTCG: Amfilohije i sveštenici pušteni nakon informativnog razgovora

17:25 – RTCG: Amfilohije i sveštenici pušteni nakon informativnog razgovora

U međuvremenu je za agenciju Mina potvrđeno iz Mitropolicije da su Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije i pojedini sveštenici napustili Centar bezbednosti Podgorica, dok je RTCG potom prenela izjavu iz policije da niko nije uhapšen već da su dovedeni ili pozvani na informativni razgovor.

Iz policije je saopšteno da su građani i sveštena lica registrovani na dve lokacije, ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja i ispred manastira Zlatica.

„Službenici policije su o događajima obavestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Sva lica su pozvana i dovedena u svojstvu građanina u službene prostorije Centra bezbednosti Podgorica kako bi se od njih prikupila obaveštenja za navedene okolnosti”, navodi se u saopštenju.

Ove informacije biće dostavljene nadležnom tužiocu na ocenu i mišljenje, poručili su iz policije.

Među privedenima je i predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić, koji je u međuvremenu napustio prostoprije CB, prenosi RTCG.

13:37 – Vijesti: Mitropolit Amfilohije priveden, sa njim i više sveštenika i vernika

Više sveštenika i građana privedeno je u Centar bezbednosti u Podgorici radi prikupljanja obaveštenja o okolnostima okupljanja ispred verskih objekata, javile su crnogorske „Vijestima“.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske je „Vijestima“ nezvanično rečeno da je među njima bio i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Oni su kazali da je Amfilohije služio liturgiju u crkvi u podgoričkom naselju Zlatica, a da su osim njemu na Zlatici pozivi za saslušanje uručeni i svešteniku Veliboru Džomiću, svešteniku Leki Vujisiću i đakonu Ivanu Crnogorčeviću.

Privedeni su i sveštenici koji su bili u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, Mirčeta Šljivančanin i Branko Vujačić, prenose Vijesti.

Privođenja su usledila na jedan od najznačajnih hrišćanskih praznika, a u susret Vaskrsu – Cveti.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.