„Vidovdanski zbor“ otkazan, Vidovdan obeležili vožnjom od Banjske do mosta

FOTO: KoSSev, MS Srbi

Tradicionalna Bajk rok misija, od prošle godine poznata kao „Vidovdanski zbor“, ove godine je izostala. Ipak članovi kluba „MC Srbi“ sa Severa Kosova, po tradiciji, Vidovdan su obeležili vožnjom u svom gradu sa prijateljima iz drugih mesta koji su danas uspeli da dođu.

Ljubitelji dvotočkaša, brzine i svojevrsnog zajedništva, u grad na Ibru ove godine došli su individualno, u znatno manjem broju, usled nemogućnosti grupnog ulaska na Kosovo preko Jarinja.

„Neki članovi su ove godine u svojoj organizaciji otišli do Gazimestana, a pošto ove godine za Vidovdan članovi našeg kluba idu na litije u Beograd, mi koji smo ostali odlučili smo da klupskom vožnjom obeležimo ovaj dan, posetimo manastir Banjsku i napravimo par uspomena kod mosta na Ibru“, rekao je Bojan Gvozdić Pilke, član kluba MC Srbi.

FOTO: KoSSev, MS Srbi
FOTO: KoSSev, MS Srbi

O organizaciji skupa Gvozdić napominje da su oni sve lošiji, te da je ove godine izostao grupni prelazak Jarinja.

„Ove godine nije bilo organizovanog dolaska, nije moglo grupno da se pređe granica. Naš klub postoji od 2013. godine i ima oko 400 i više članova, hteli su da dođu ali rekli su im da neće moći da se pređe granica. Imamo problem i sa Republikom Srpskom, tamo imamo članove kluba, ali njima traže vize za ulazak na Kosovo. Ove godine nismo imali ni podršku od države, možda što je Vidovdan posle izbora, pošto prošle godine su gostovali kod Vesića, ove godine ništa“, rekao je Gvozdić.

FOTO: KoSSev, MS Srbi

„Svake godine je sve lošija organizacija, jer nemamo podršku opštine, ni da putujemo ni da ugostimo, nemamo finansije da se organizujemo kao prethodnih godina“, dodaje naš sagovornik.

Podseća na to da se nekadašnja vidovdanska „Bajk rok misija“ od prošle godine obeležava kao Vidovdanski zbor.

Za to vreme, Vidovdan se obeležava i na Gazimestanu. O tome čitajte i gledajte u posebnoj vestiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.