VIDEO: Kako smo ubili Albanca 2004. godine u Čaglavici!

Izvor: Info-ks (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Na društvenoj mreži YouTube pojavio se snimak potpukovnika Vojske Norveške Kjella Olava, koji je sa svojom jedinicom u okviru mirovnih snaga boravio na Kosovu 2004. godine u Čaglavici, koji svjedoči kako su njegovi vojnici bili primorani da ubiju jednog Albanca kako bi spasili svoje živote!
 
Jedinica Olava je bila u Čaglavici i njih su napali Albanci kamenicama, metalnim cijevima i molotovljevim koktelima.

"Bio je pakao od početka. Potiskivali smo ih i nismo dozvoljavali da probiju naš kordon. Kako je vrijeme prolazilo, demonstranti su postali sve agresivniji, pa su mržnju na Srbe usmjerili na nas i bili smo izloženi napadima u kojima su bili ugroženi naši životi. Započela je borba prsa u prsa, 16 vojnika je ranjeno, a 13 je evakuisano iz moje jedinice", svjedoči Olav.

On objašnjava da je situacija postala kritična kada se pojavio kamion koji je krenuo na kordon njegovih vojnika.

"Pojavio se kamion koji je krenuo na nas. Da je stigao do nas, probili bi kordon. Prinuđeni smo bili da otvorimo vatru. prvo u vis, a onda i u vozača. Ostao je mrtav na mjestu. Na taj način smo uspjeli da odbijemo napad i spasimo naše živote", naveo je Olav u video snimku koji je urađen pod okriljem Vojske Norveške.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.