Osuđena dva Albanca za prisiljavanje Srpkinja i jedne Albanke na prostituciju

Sudsko veće Osnovnog suda u Prištini osudilo je dva Albanca za omogućavanje prostituisanja i prisiljavanje na prostituciju brojnih srpskih žena i jedne Albanke, navodi se u EULEX-ovom saopštenju. 
 
Ova dela  izvršena su u hotelu "Troja" u Prištini, u periodu između februara i aprila 2012. godine. Sud je utvrdio da su optuženi Eljmi i Besnik Kastrati krivi za prisiljavanje na prostituciju i njeno omogućavanje.  
 
Eljmi Kastrati je osuđen na zbirnu zatvorsku kaznu od pet i po godina i novčanu kaznu u iznosu od 1.500 eura, a Besnik Kastrati je osuđen na zbirnu zatvorsku kaznu od jedne godine i deset meseci. 
 
U prethodnoj fazi suđenja, druga dvojica optuženih, Faton Beriša i Nedžad Beići, nagodili su se sa tužilaštvom, dok se optuženi Albert Krasnići, izjasnio pred sudskim većem krivim za omogućavanje prostitucije. Ova trojica okrivljenih osuđena su na zatvorske kazne od dvanaest meseci, odloženo na osamnaest meseci. 
 
Istragu ovog slučaja vršila je Kosovska policija pod vođstvom mešovitog tima koji su sačinjavali jedan međunarodni tužilac i jedan državni tužilac Osnovnog tužilaštva u Prištini, stoji u saopštenju EULEX-a. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.