Vesna Kapor na Kosovu – promocije knjige u Z.Potoku i Gračanici i razgovor sa autorkom u K.Mitrovici

FOTO: Preuzeto sa PKC „Akvarijus“

Srpska književnica Vesna Kapor boraviće na KiM od 7. do 9. juna gde će promovisati knjigu „Nebo, tako duboko“ a za koju joj je u maju ove godine uručena prestižna nagrada „Meša Selimović“.

Knjiga koju je žiri „Večernjih novosti“ koji se sastoji od 61 književnog kritičara proglasio za najbolje napisanu na srpskom jeziku, prvo će biti predstavljena večeras u Domu kulture „Stari Kolašin“ u Zubinom Potoku sa početkom u 19.30 časova.

Dan kasnije, u sredu u 20 časova, biće organizovan razgovor sa Vesnom Kapor u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici.

U četvrtak, 9. juna Kapor će biti gošća Vidovdanskih svečanosti u Gračanici.

Program u Domu kulture „Gračanica“ počeće u 19 časova, a o knjizi „Nebo, tako duboko“ i o celokupnom radu autorke govoriće direktorka Doma kulture „Stari Kolašin“ Andrijana Živanović, kao i pisci i književni kritičari Žarko Milenković i Aleksandar Dunđerin.

Vesna (Samardžić) Kapor rođena je u Nevesinju u Bosni i Hercegovini, a završila je Filološki fakultet u Beogradu. Već dugi niz godina radi kao urednik književnog programa u Studentskom kulturnom centru u Beogradu.

Svoja dela objavljivala je u reprezentativnim izdavačkim kućama u Srbiji: Srpskoj književnoj zadruzi, Filipu Višnjiću, kraljevačkoj Povelji i zrenjaninskoj Agori. Objavila je roman „Tri samoće“ (2010), zbirke priča: „Po sećanju se hoda kao po mesečini“ (2014), „Kao što i vama želim“ (2016), „Venac za oca“ (2018).

Dobitnica je brojnih književnih priznanja, između ostalih i nagrade „Kondir kosovske devojke“ koji joj je uručen na Vidovdanskim svečanostima u Gračanici 2018. godine.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.