Veselji posetio Čabru, stanovnicima rekao da nemaju razloga da budu uznemireni

Kadri Veselji
FOTO: Koha

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Predsednik kosovske skupštine, Kadri Veselji posetio je danas selo Čabra kod Zubinog Potoka, kako bi uverio stanovnike da nemaju razloga da budu uznemireni zbog današnjih operacija Kosovske policije na severu zemlje.

On je rekao da je ova akcija izvršena u cilju borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, i dodao da nema potrebe da se iko oseća nesigurno u slučaju kada funkcioniše vladavina prava.

U toku sastanka sa stanovnicima ovog sela, Veselji je rekao da je tu da pruži podršku građanima Republike Kosovo u ime svih institucija u zemlji, prenosi KosovaPress.

„Došao sam danas kao predsednik Skupštine, u ime svih institucija Republike Kosovo, da prenesem poruku da ćemo biti zajedno, da Kosovo pripada svim građanima Republike Kosovo, bez obzira da li su Albanci ili Srbi i da će zakon biti jednak za sve. Ovo je poruka koju želim da prenesem svim ljudima, bilo da su oni Albanci ili Srbi“, rekao je Veselji.

On je najavio da će institucije Republike Kosovo postupiti na osnovu ustavnih i zakonskih nadležnosti u čitavoj zemlji.

Veselji je izrazio nadu i uverenje da će državne institucije uspeti da izgrade jednu liberalno-demokratsku zemlju prava i vladavine prava.

„Ni Srbi ni Albanci ne treba da brinu i da se osećaju nesigurno u slučaju kada deluje vladavina prava. Nećemo tolerisati organizovani kriminal, niti koruptivne pojave koje štete zemlji. Današnja operacije je operacija protiv negativnih pojava, operacija prema onima koji su uključeni u organizovani kriminal i na severu, i na jugu, i na istoku i na zapadu naše zemlje. Republika Kosovo će sprovoditi svoj suverenitet na prostoru svoje teritorije i u ovome nema kompromisa. Dok nema kompromisa za suverenitet, nema kompromisa ni u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala“, rekao je Veselji.

Stanovnici sela Čabra su se zahvalili predsedniku skupštine na današnjoj poseti, što je učinilo da se osećaju bezbednijim.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.