"Velika vest iz Amerike: Senatori Geri Piters i Joni Ernst ponovo formiraju Kokus za Albance"

Izvor: Gazeta Blic (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Još jedna velika vest za Albance na Balkanu dolazi iz Vašingtona. Nekoliko godina nakon što je prestao da postoji, u američkom Senatu Americi formira se Kokus za Albance na Balkanu koji će ovog puta voditi senatori Geri Piters (demokrata iz Mičigena) i Džoni Ernst (republikanka iz Ajove), prenosi Blic.

Kokus je grupa u kojoj uticajni senatori koordiniraju rad sa Senatom, Kongresom, ali i Stejt departmentom, a posebno sa Belom kućom i Predsednikom Amerike.

Ponovo formiranje ove grupe posebno je važno, jer će je predstavljati senatorka iz redova republikanaca, Joni Ernst, prenosi list Blic.

Gospođa Ernest, republikanska senatora, veoma je bliska predsedniku Trampu i ima veliki uticaj na sadašnju američku administraciju, dok je demokratski senator Geri Piters pravi prijatelj Albanaca.

U saopštenju o formiranju kokusa, senator Piters kaže:

"Radujem se saradnji sa senatorkom Ernst, kako bi smo ojačali duboke veze između SAD-a i albanskog naroda i podržali demokratska prava Albanaca u Balkanu."

Dok je gospođa Ernest rekla: "Ključno je da nastavimo da jačamo naše odnose sa našim saveznicima u istočnoj Evropi."

Ona je između ostalog u svom saopštenju navela: "Zajedno sa senatorom Pitersom radujem se daljim razgovorima o tome kako možemo bolje podržati napredak naših zajedničkih ciljeva i interesa."Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.