Velika Hoča: Počeli radovi na uređenju rečnog korita i centralne ulice, uskoro rešenje problema vodosnabdevanja

U Velikoj Hoči juče su započeti radovi na uređenju rečnog korita i centralne ulice. Oba projekta su deo strategije "Naš plan", zamenika kosovskog premijera, Branimira Stojanovića, koji je i otvorio radove zajedno sa direktorоm Kancelarije za zajednice pri kosovskoj vladi, Ivanom Tomićem. Stojanović je obećao da će se u narednom periodu posebna pažnja posvetiti problemu nezaposlenosti. Tomić je istakao da se radi i na rešavanju problema vodosnabdevanja, navodeći da se u Našem planu nalazi projekat rešenja upravo ovog problema, a koji je vredan 300.000 evra. Za meštane Velike Hoče juče je, takođe, fabrika "Akva sana" obezbedila donaciju u vidu 2.000 litara pijaće vode.

"Zajednički, svim snagama i uz pomoć lokalne samouprave i Kancelarije za zajednice realizujemo projekte koji su bitni za Veliku Hoču kako bi ona očuvala svoj identitet, izgled, specifičnost i autentičnost koju ima, ali i da se modernizuje na način da možemo da budemo ponosni i da se pohvalimo pred svima koji dolaze," kazao je Stojanović, navodeći da je Naš plan konkretan plan, koji se sprovodi u delo, što dokazuju i projekti u Velikoj Hoči.

Stojanović je obećao da će se u budućem periodu posebna pažnja posvetiti rešavanju problema nezaposlenosti, za početak kroz javne radove, a kasnije i dugoročno kako bi se rešilo pitanje egzistencije meštana.

"Vrlo je važno da ovaj Naš plan doživi potpuno ostvarenje, da ne ostane spisak želja, već da kroz konkretne projekte sprovedemo ono što su ovi ljudi od nas tražili, ali i ono što jeste deo našeg sistemskog plana ka stvaranju boljih uslova za život u svim sredinama. Moram da kažem da je lokalna samouprava bila više nego kooperativna, zajedno smo sproveli ove projekte, ali nadam se da ćemo i u budućnosti imati još bolju saradnju nego što smo i dosad imali," rekao je Stojanović.

Ivan Tomić govorio je o projektu sanacije rečnog korita.

"Ono na osnovu čega smo uradili ovaj projekat jeste problem koji su meštani imali sa izlivanjem rečnog korita u prošlosti i ja se nadam da nakon realizacije ovog projekta meštani više neće imati problema sa izlivanjem i da će Velika Hoča dobiti jedan potpuno novi izgled, a koji će opet sačuvati njenu tradiciju," kazao je Tomić.

Stojanović i Tomić su, takođe, obišli završne radove na izgradnji košarkaškog terena u Velikoj Hoči, koji finansiraju IOM i opština Orahovac. 

Sanaciju rečnog korita i popločavanje centra ovog metohijskog mesta finansirala je Kancelarija za pitanja zajednica.

"Naš plan" je dokument koji je prošle godine u više opština na KiM-u predstavio zamenik premijera Kosova, Branimir Stojanović, a koji definiše probleme Srba i načine na koji bi se poboljšao kvalitet njihovog života i obuhvata 12 tematskih oblasti. Detaljnije o ovom dokumentu čitajte na www.nasplan.org.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.