Večernje novosti: „Kurtijev ministar ubijao Srbe na Košarama: Evo ko će voditi resor odbrane u vladi tzv. Kosova“

FOTO: Gazeta Liria

U Prištini je izglasana nova vlada Kosova i to posle četvoromesečnih pregovora između pobedničkih stranaka Pokreta Samoopredeljenje i LDK, i samo nekoliko sati pred istek 15-dnevnog roka da se vlada u Prištini i formira.

Srpska lista imaće dva ministra iako je ona prethodno potvrdila da neće glasati za ovu vladu, premda je tokom glasanja bila uzdržana, a sam Kurti najavljivao ranije da, iako Srpska lista bude vodila jedan ministarski resor, ona će biti opoziciona.

Ovaj predlog je prethodno naišao na kritike PDK, AAK i NISMA-e, kao i na, po sopstvenom priznanju, neprijatno iznenađenje ostalih manjinskih poslanika.

Poslanici NISMA-e su danas u nekoliko navrata Srpsku listu u pežorativnom značenju nazvali „četnicima“, odnosno „četničkim pokretom Aleksandra Vučića“, a Kurtija okrivili za saradnju sa Beogradom po pitanju postizanja sporazuma, te toga da se ne drži obećanja.

Sa druge strane, iz Beograda, stižu drugačije reakcije. Pre nego da vlada bude i izglasana, predloženi ministar za odbranu bio je Anton Ćuni iz LDK. Provladini mediji u Beogradu javili su istovremeno da je „Kurtijev ministar ubijao Srbe na Košarama“.

U nastavku objavljujemo izvorni tekst Večernjih novosti, odnosno Novosti online:

Kurtijev ministar ubijao Srbe na Košarama: Evo ko će voditi resor odbrane u vladi tzv. Kosova

Njemu je, zajedno sa sedmoricom Albanaca, suđeno u odsustvu.

Novi ministar odbrane u vladi tzv. Kosova, Anton Ćuni, osuđen je pred Višim sudom u Nišu za ubistvo petorice srpskih vojnika 1998. godine!

Njemu je, zajedno sa sedmoricom Albanaca, suđeno u odsustvu, a zločin je izvršen u reonu karaule Košare. Rođen je 1967. godine u Đakovici i završio je Vojnu akademiju. Poslanik je DSK u prištinskoj skupštini. Govori srpski i engleski.“

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.