Vatra: "Bujanovac da se vrati Kosovu tokom demarkacije sa Srbijom"

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; jučerašnje izdanje) 

Na današnjoj konferenciji za novinare, predstavnici građanskog pokreta "Vatra" predstavili su u svom sedištu vredna istorijska dokumenta koja dokazuju da je Bujanovac bio deo Republike Kosovo.

Kako se navodi u saopštenju, Kuštrim Kadriju je predstavio dokumenta i pozvao međunarodna tela i ona Republike Kosovo da u procesu demarkacije granice sa Srbijom uzmu u obzir ova dokumenta i isprave grešku pedesetogodišnje razdvojenosti ove zemlje od matice – Republike Kosovo.

Portparolka i koordinator Kancelarije za Preševo, Bujanovac i Medveđu, Gentiana Šabani, govorila je i o radu koji se obavlja u Kancelariji za Preševo, Bujanovac i Medveđu, izazovima sa kojima će se suočiti ova kancelarija u narednim mesecima, sastancima koje su imali, naglašavajući da će "Vatra" i Kancelarija za Preševo uvek biti podrška kako bi građani rešili svoje dugodišnje probleme.

"Lideri Vatre dali su veliku podršku dosadašnjem radu Gentiane Šabani, istovremeno informišući javnost da će od ove nedelje konferencije i aktivnosti biti nedeljne," navodi se na kraju. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.