Vakcine iz Beograda stigle u Sarajevo, odgovor Srbiji u vidu turističkih vaučera

Foto: KoSSev

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sleteo je avion sa prvim delom donacije od 10.000 vakcina za Kanton Sarajevo. Vakcine protiv kovida-19 donirala je Republika Srbija.

Avion je sleteo oko 15 sati, a došao je i Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Republike Srbije, koji je i uručio donaciju premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forti.

On se zahvalio Vladi Srbije za donaciju vakcina Astrazeneka, koje će biti dovoljne za imunizaciju deset hiljada građana tog kantona. Forto je naveo da će se Sarajevo simbolično odužiti, tako što će Srbiji uručiti turističke vaučere u vrednosti doniranih vakcina, koje će moći da se koriste za posetu Kantonu Sarajevo i odsedanju u tamošnjim hotelima na račun kantonalne vlade.

Forto je kazao da je korespondencija između Vlade Kantona Sarajevo i Vlade Srbije u vezi sa isporukom vakcina trajala duže vreme, a naglasio je želju kantonalne vlade da plati vakcine, jer za to ima novac.

Podsećamo, Vlada Kantona Sarajevo je potpisala ugovor sa Vladom Republike Srbije o donaciji vakcina.

Radi se o 20.000 doza, i to proizvođača AstraZeneka.

N1

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.