Usled odrona deo magistralnog puta Kragujevac-Batočina od sutra zatvoren za saobraćaj

Deo magistralnog puta Kragujevac - Batočina
FOTO: N1

Deo magistralnog puta Kragujevac – Batočina, na Nikšićkom brdu, od četvrtka će biti zatvoren za saobraćaj pošto se odronilo oko 40 metara puta, piše N1.

Kako javlja portal InfoKG, pozivajući se na informacije iz Preduzeća za puteve Kragujevac, uzrok odrona ovog dela puta, izgrađenog 2014. godine, jeste to što se na Nikšićkom brdu prošle nedelje pokrenulo klizište.

Ekipe Preduzeća za puteve Kragujevac danas i sutra će preusmeriti saobraćaj, tako da deo puta iz pravca Kragujevca ka Batočini u tom delu bude dvosmeran.

Iz tog preduzeća, koje je zaduženo za održavanje puta, poručili su da čekaju nalog Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ da bi počeli sanaciju klizišta koja će potrajati bar tri meseca.

Naveli su da je to klizište poznato od ranije i da postoji projektno-tehnička dokumentacija za njegovu sanaciju, koju je uradio beogradski Institut IMS.

Po tom projektu, kako kažu, sanacija klizišta trebalo je da počne na proleće ove godine, ali sada bi zbog odronjavanja radovi trebalo da počnu što pre.

N1

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.