Uručena sportska oprema osnovnoj školi u Lešku, tablet uređaji i računari za najbolje učenike i studente

Delegacija koju čine predstavnici sedamnaest opština iz centralne Srbije i Vojvodine uručila je donaciju u vidu sportske opreme osnovnoj školi „Stana Bačanin“ u Lešku. U sportskoj hali u ovom mestu uručeni su i tablet uređaji najboljim učenicima škole, lap top računari najboljim studentima iz Leška, dok su takođe vredni pokloni bili namenjeni i deci iz socijalno ugroženih porodica.

U Lešku su juče boravili predstavnici opština – Požega, Inđija, Bač, Irig, Vladimirci, Bogatić, Krupanj, Lučani, Pećinci, Zvezdara, Smedervska Palanka, Užice, Surčin, Vrbas, Rakovica, Stara Pazova i Žabalj.

Jedan od onih koji je juče doputovao u najseverniju opštinu na Kosovu bio je Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija.

Kaže da nije prvi put u opštini Leposavić i na teritoriji KiM.

„Mnogo puta smo dolazili, donosili donacije različitih sadržaja. Danas je to bila sportska oprema, 80 kompleta sportske opreme, mreže za golove, lopte za rukomet, košarku i fudbal i stoni tenis. Potrudili smo se da obuhvatimo svaki školski sport“, kaže Gak.

Što se same školske infrastrukture tiče, ocenio je da su škole u Leposaviću i Lešku dobro uređene i uredne, a i same sportske hale.

Osim sportske opreme, Inđija je namenila i sedam tablet uređaja za isto toliko vukovca osnovne škole u Lešku, potvrdio je Gak.

U delegaciji su se našla i dva poslanika u srpskom parlamentu. Jedan od njih je Ivana Pavlović.

Kaže da joj je posebno drago što je posle samo tri meseca ponovo na KiM-u.

„Posebno sam ponosna na to što je ovde dosta toga urađeno. Sada sam imala priliku da upoznam decu iz Leška, a prethodnog puta i iz Kamenice“, istakla je.

Izrazila je nadu da ponovo poseti Kosovo.

Delegaciju sedamnaest opština dočekao je predsednik opštine Leposavić, Zoran Todić, uz rukovodstvo Osnovne škole „Stana Bačanin“.

Zahvalio se na donaciji i kazao da je uručena pomoć samo jedan u nizu kontingenata koji stižu iz centralne Srbije.

Sve to znači našoj deci, poručio je Todić.

Kazao je da samo prisustvo ove delegacije daje dodatan podstrek „da nismo sami i da se borimo i dalje“.

Direktor osnovne škole „Stana Bačanin“, Darko Gurešić, zahvalio se u ime učenika i nastavnika donatorima, ali i sugrađaninu Miju Radovanoviću, koji je, kako kaže, bio spona između donatora i njih.

Gurešić poručuje da bi želeo da posete delegacija postanu tradicija i da učenici osnovne škole u Lešku u budućem periodu uzvrate posetu i razmenjuju znanja i iskustva sa učenicima ovih opština.

Anđela Kadić, student pete godine Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, jedna je od petoro koji su dobili na poklon lap top računar od opštine Pećinci.

Ona se u svoje i ime svih studenata zahvalila ovoj opštini, ali i svojoj osnovnoj školi što je izabrala baš njih pet.

„Hvala im što cene trud i rad. Hvala im što u ovim teškim vremenima pružaju pomoć i što pokazuju da nijedan dan učenja nije bio uzaludan“, kazala je Kadić i dodala da je ova nagrada samo put napred.

Laptop računari će im koristiti u daljem obrazovanju i sticanju novih znanja, zaključila je.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.