Uprkos uzimanju tečne hrane zdravstveno stanje Ivanovića složeno

Iako je pre dva dana počeo sa uzimanjem tečne hrane, zdravstveno stanje Olivera Ivanovića je u toku jučerašnjeg dana bilo složeno, navodi lekarski konzilijum Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici. Ovi lekari ističu i da bi Ivanovićevom uspešnom lečenju doprinelo omogućavanje svakodnevnih poseta najuže rodbine, kao i to da u njegovoj sobi nema pripadnika Kosovske policije.

Ivanović je malaksao, ima vrtoglavice, stezanje u grudima, bolove u stomaku praćene mučninom i gađenjem, a ovi simptomi i pored uzimanja tečne hrane i dalje traju, navodi se u izveštaju lekarskog konzilijuma.

Pročitajte još: 

Meuči: Politička rasprava se ne sme koristiti za uticaj na sudske odluke; SDP: Nikad nismo vršili politički uticaj na pravosuđe

11. dan štrajka glađu – Oliver Ivanović počinje da uzima tečnu hranu

Ivanoviću odbijena žalba. On i dalje odbija hranu

Oliver Ivanović iz pritvorske jedinice prebačen u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici

Ivanovića prebaciti u bolnicu; iako najavljeno, bez Đurića na protestu

Protesti podrške Ivanoviću i Delibašiću: "EULEX-ov sud KAZAMAT"

Posete najuže rodbine, kao i to da u njegovoj sobi nema pripadnika Kosovske policije bi, kako navode lekari konzilijuma, "imalo pozitivan medicinski efekat" na Ivanovićevo dalje lečenje, dok je sada "izložen hroničnom stresu sa svakodnevnim pogoršanjima". 

Podsetimo, porodica Ivanovića je juče uspela da ga obiđe posle, kako su preneli mediji, višečasovnog čekanja da im Kosovska policija dozvoli posetu, a nakon što im je poseta bila onemogućena tri dana.  

 


Oliver Ivanović je nakon novog produženja pritvora za dva meseca 6. avgusta započeo štrajk glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici, zahtevajući da mu se omogući odbrana sa slobode. On je 14. avgusta iz pritvora prebačen u Zdravstveni centar, gde se i sada nalazi, da bi, posle gotovo 11 dana štrajka glađu, počeo da uzima tečnu hranu. 

Ivanović je uhapšen 27. januara 2014, godine i na teret mu se stavlja da je 14. aprila 1999. i 3. februara 2000. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva i podsticanje na teško ubistvo više Albanaca u Kosovskoj Mitrovici. Slučaj Ivanović povezan je sa još četvoricom Srba – srpskim policijskim pukovnikom Dragoljubom Delibašićem, ocem i sinom Ilijom i Nebojšom Vujačić i profesorom Aleksandrom Lazovićem koji su osumnjičeni za ubistvo i pokušaj ubistva. Sva petorica optuženih Srba izjasnili su se ranije da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret, a u pritvoru je, pored Ivanovića, ostao još Delibašić. Aleksandar Lazović i Nebojša Vujačić su nedavno pušteni da se brane sa slobode. 


 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.