Upravni sud ponovo presudio u korist srpskih policajaca sa KiM-a

Presudom Upravnog suda odeljenja u Nišu od 22.07.2016 godine Broj: II-2 U. 15914/15 uvažen je tužbeni zahtev 97-oro pripadnika MUP-a R.Srbije sa teritorije AP KiM i poništeno je rešenje Žalbene komisije Vlade Republike Srbije broj 118-00-00008/2015-01 od 25.05.2015. godine o penzionisanju navedenih 97-ro pripadnika MUP-a R.Srbije sa teritorije AP KiM.

Iz advokatske kancelarije Vaslije Arsić, koja je zastupala navedene bivše radnike MUP-a Republike Srbije, kažu da očekuju da će Žalbena komisija Vlade Republike Srbije ovog puta uvažiti presudu Upravnog suda odeljenja u Nišu i vratiti navedene radnike u radni odnosu u MUP-u R.Srbije.

Takođe i iz Samostalnog sindikata policije Srbije ističu da su aktivno učestvovali u svim aktivnostima na rešavanju statusa bivših radnika MUP-a sa KiM-a i da je epilog vidljiv u tome da je 97 člana SSPS-a koje je zastupao pravni zastupnik Vasilije Arsić (koji je inače pravni saradnik SSPS-a) dobilo presudu u svoju korist. Ovo znači da bivši radnici MUP-a Srbije sa KiM-a moraju biti vraćeni u radni odnos sve dok se ne donese novo, konačno rešenje o njihovom statusu. 

Tužba na rešenje Žalbene komisije Vlade Republike Srbije je Upravnom sudu uložena po drugi put, jer je Žalbena komisija po prvoj presudi Upravnog suda – iz 2015. godine, kada joj je naloženo da ispravi neopravdano penzionisanje radnika MUP-a sa KiM-a, bukvalno prekopirala svoje prvostepeno rešenje o penzionisanju radnika MUP-a sa KiM-a. Tako da je ovom presudom Upravni sud potvrdio samo svoju presudu iz 2015. godine i presudu u korist bivših radnika MUP-a R.Srbije, s tim što sada smatramo da Žalbena komisija Vlade Republike Srbije nema više argumenta da osporava povraćaj u radni odnos radnika MUP-a R.Srbije koji su posle stupanja na snagu Briselskog sporazuma prevremeno penzionisani, ističu u SSPS-u.

Oko 1200 policajca i radnika MUP-a na Kosovu i Metohiji je penzionisano 2013. godine Uredbom Vlade Srbije, a nakon Briselskog sporazuma o bezbednosnim strukturama.

Kospom

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.