Upravljački tim ZSO nije za vojsku na Kosovu

Izvor: (tekst na srpskom originalno preuzet) RTK 2

Koordinator Upravljačkog tima za uspostavljanje ZSO Ljubomir Marić demantovao da je podržao formiranje kosovskih oružanih snaga i učešće Srba u njihovom radu.

"Kategorički demantujemo i odbacujemo kao potpunu neistinu saopštenje o podršci predstavnika srpske zajednice na Kosovu i Metohiji ideji o formiranju tzv. "Vojske Kosova", kao i učešće pripadnika srpskog naroda u njenom stvaranju i funkcionisanju", navodi se u saopštenju Marića.

Predstavnici lokalnih samouprava i članovi Upravljačkog tima za uspostavljanje ZSO ostaju čvrsto privrženi međunarodnom pravu, rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN i stavovima Vlade Srbije po svim pitanjima koja su vezana za KiM, ističe se u saopštenju. 

Sa adrese Građanske inicijative SDP ranije danas medijima je stiglo saopštenje u kom se navodi da su predstavnici Srba sa severa Kosova podržali ideju da se na tom području formiraju bezbednosne snage severa, čiji bi sastav odražavao etničku sliku stanovništva. 

U tom saopštenju navedeni su kao potpisnici Upravljački tim za formiranje ZSO, Načelnik Kosovsko-mitrovičkog okruga, gradonačelnici, privremena veća i predsednici Skupština opština Severne Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića. 

'Upozoravamo predstavnike medija na opasnosti ovako, lažno, iskonstruisanih saopštenja, koja za cilj imaju unošenje haosa i neistina u medijskom prostoru, čime se na kraju obmanjuje javnost", dodaje se u saopštenju Koordinatora tima za formiranje ZSO.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.