Unutrašnji dijalog: Predstavnici sportskih institucija danas o KiM-u

Novi okrugli sto u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji održava se danas u Beogradu. O KiM-u, od 10 časova u Palati "Srbija" razgovaraju predstavnici sportskih institucija. Očekuje se da će do kraja godine biti održana još dva okrugla stola u okviru ovog dijaloga. 

Organizatori su Olimpijski komitet Srbije, Sportski savez Srbije i Paraolimpijski komitet Srbije, u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i Radnom grupom Vlade Srbije za pružanje podrške unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji.

O održanim okruglim stolovima čitajte u vestima:

Unutrašnji dijalog: Otvorena pitanja trgovine između Beograda i Prištine

Treći okrugli sto o KiM-u: "Kupovina vremena", održavanje statusa "kvo", neprihvatanje normalizacije odnosa sa PR

Drugi okrugli sto o unutrašnjem dijalogu: Status Kosova najvažnije pitanje, ne postoji brzo rešenje

Otvoren unutrašnji dijalog: Kosovo nije izgubljeno dok 120 000 Srba tamo živi

 

Okupiće "učesnike iz svih relevantnih sportskih saveza i visokoškolskih ustanova", a učesnicima će, navodi na zvaničnoj Internet stranici Radne grupe za pružanje podrške vođenju unutrašnjeg dijaloga – "biti omogućeno da izraze svoje stavove i predlože rešenja, kao i da ukažu na probleme u oblasti sporta na Kosovu i Metohiji".

Prisustvovaće, takođe, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, koji je i na čelu Radne grupe, generalni sekretar Predsednika Srbije, Nikola Selaković, kao i ministar omladine i sporta Republike Srbije, Vanja Udovičić.

Okrugli stolovi organizuju se nakon što je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, letos u javnosti predstavio temu Unutrašnji dijalog u vezi sa Kosovom i Metohijom, objavivši u dnevnom listu Blic 24. jula tekst "Zašto nam je potreban unutrašnji dijalog o Kosovu?".

Od tada, brojni su komentari i reakcije u vezi sa ovom političkom inicijativom, dok je srpska opozicija najavila da u dijalogu, koji naziva lažnim, neće učestvovati. O reakcijama više čitajte na našoj tematskoj stranici O inicijativi Predsednika Srbije za unutrašnji dijalog o KiM-u.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.