Ukinuta epidemiološka ograničenja za ulazak u Hrvatsku

Hrvatska
FOTO: MSP Hrvatske

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske potvrdilo je u ponedeljak da odluka o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prelaza, koja je bila važeća do 30. aprila, nije produžena što znači da su ukinuta ograničenja za ulazak u Hrvatsku.

„Važenje odluke o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prelaza Republike Hrvatske koja je bila važeća do 30. aprila 2022. godine nije produženo. Stoga je ulazak u Hrvatsku dozvoljen uz uvažavanje uslova ulaska koji su bili važeći pre epidemije COVID-a odnosno uz uslove propisane Zakonikom o šengenskim granicama, Zakonom o strancima i dr. (bez udovoljavanja epidemiološkim uslovima)“, saopštio je hrvatski MUP, a o tome su takođe javili i hrvatski mediji.

Poslednja odluka o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prelaza bila je na snazi od 9. aprila. Prema njoj putnicima iz EU za ulazak u Hrvatsku više nije bilo potrebna kovid potvrda, dok su državljani trećih zemalja morali ispunjavati epidemiološke uslove, odnosno posedovati kovid potvrde.

Ograničenje prelaska preko graničnih prelaza nije se odnosilo i na raseljene osobe iz Ukrajine koje su ulazile u Hrvatsku, javlja Hina.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.