Uka Rugova u kućnom pritvoru

Bivšem poslaniku Skupštine Kosova i sinu pokojnog predsednika Kosova, Ibrahima Rugove – Uki Rugovi, danas je pretpretresni sudija istražni pritvor zamenio kućnim pritvorom, saopšteno je iz EULEX-a.  
 
U saopštenju se dodaje da je pretpretresni sudija "razmotrio predviđeno trajanje istrage, koja je takođe i složena, kao i rizik da bi okrivljeni mogao da beži od zakona, utiče na svedoke, ili na drugi način ometa tok pravde i doneo je presudu, u skladu sa članom 173.2 Zakona o krivičnom postupku, kojim bi te zabrinutosti mogle da budu adekvatno rešene primenom manje restriktivnih mera kućnog pritvora, zajedno sa zabranom kontaktiranja svedoka/drugih okrivljenih i upotrebe uređaja za elektronsku komunikaciju i Interneta."
 
Uka Rugova je uhapšen 5. februara 2014. godine, dok je iz istražnog pritvora pušten 20. juna 2014. godine, nakon što je Apelacioni sud doneo presudu da je njegovo hapšenje bilo u suprotnosti sa Ustavom Kosova. Odmah zatim on je ponovo uhapšen i ponovo mu je izrečena mera istražnog pritvora.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.