Uhapšeno 10 osoba zbog ilegalnog kockanja u Prištini i Peći

Kockanje
FOTO: Gazeta Ekspres

Kosovska policija uhapsila je tokom ove nedelje ukupno 10 osoba i to zbog ilegalnog kockanja na teritoriji Prištine i Peći. Za šestoricom drugih se i dalje traga, saopštili su iz KP.

Hapšenje je izvedeno nakon višemesečne istrage, koja je pokazala da su osumnjičene osobe sarađivale i u dužem vremenskom intervalu vršile krivična dela “organizovani kriminal“ i „organizovanje piramidalnih šema i ilegalno kockanje”.

Pokrenuta je akcija, tokom koje je policija pretresla čak 12 lokacija i pronašla oduzela 4,423 evra, dve mašine za kockanje, 25 mobilnih telefona, dva lap top računara i dva digitalna video rekordera. Sve pronađeno je i oduzeto.

Osim što je deset osoba uhapšeno, policija je na lokacijama zatekla još 15 osoba u organizovanju kockarskih igara onlajn. Njih su ipak, nakon ispitivanja oslobodili.

Još za šestoricom osumnjičenih se traga, a oni u toku pretresa nisu bili ovim lokacijama, precizira policija.

Za deset uhapšenih osoba određena je mera zadržavanja do 48 sati.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.