Uhapšena tri kosovska Albanca zbog krijumčarenja migranata

Nakon višemesečne istrage Kosovska policija je 19. juna u regionu Peći pokrenula akciju u kojoj je uhapšena dobro organizovana grupa od tri kosovska Albanca, a koja se bavila krijumčarenjem migranata, saopšteno je juče iz Kosovske policije.

Trojica Albanaca su sa drugim osumnjičenima za krijumčarenje migranata koristila puteve preko teritorija Srbije i Mađarske, odakle su migranti nastavljali put ka drugim evropskim zemljama. Za prevoz migranata ova grupa je koristila automobile, ali i redovne autobuske linije u Srbiji.

Cena prevoza se kretala od 1.500 do 2.200 evra, u zavisnosti od konačnog odredišta, a do sada je identifikovano oko 15 žrtava iz svih regiona Kosova.

Policija je tokom racije zaplenila jednu pušku AK-47, sedam okvira kalibra 7,62 i tri telefona. Osumnjičeni su zadržani u pritvoru radi daljeg sudskog postupka, a istraga o ovom slučaju se nastavlja. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.