Uhapšena grupa osumnjičena za napade na povratnike

Izvor: RTK2/Agencije (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Kosovska policija uhapsila sedmočlanu grupu – šest Albanaca I jednog Crnogorca, osumnjičenu da je unazad mesac dana pljačkala I fizički napadala Srbe povratnike u Klini, Istoku I okolnim selima.
 
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić izjavio da je to dobra vest, jer uliva nadu u bolje sutra, a pljačkašima šalje jasnu poruku da niko ko napravi bilo kakav prestup neće biti nekažnjen.
 
“Sastanak i stalni kontakti koji smo imali sa predstavnicima lokalne samouprave u Klini i policijom u Klini, kao i njihova obećanja da rade na rasvetljavanju počinioca incidenata su dali rezultate, što je za svaku pohvalu i ja im se na tome zahvaljujem. Jasna poruka koja je hapšenjem poslata doprineće ne samo nama koji radimo na procesu povratka, već i svima onima kojima je u interesu da povratak raseljenih bude održiv, ali da bezbednost svih građana Kosova, bez obzira na bilo kakvu pripadnost, bude na visokom nivou”, naveo je Jevtić.
 
Na inicijativu Jevtića i ministra administracije I lokalne samouprave Ljubomira Marića doneta je i odluka da se o povratnicima u Klini brinu i pripadnici Policije Kosova srpske nacionalnosti.
 
Očekivanja su da u narednom periodu u samoj Policiji Kosova u regionu Peći bude upošljeno više Srba i da se taj način dugoročno obezbedi prisustvo i rad policijaca pripadnika srpske nacionalnosti u ovom delu Kosova, rekao je Jevtić a prenosi u saopštenju Ministarstvo za povratak.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.