Uhapšena dva lica srpske nacionalnosti zbog sumnje da su rasturali narkotike

Dva lica srpske nacionalnosti A.B.(22) i U.K. iz Kosovske Mitrovice  uhapšena su  juče  zbog sumnje da su deo veće grupe u koju su uključeni i Srbi i Albanci i da su se bavili držanjem i rasturanjem narkotika, zbog čega im je određen pritvor od mesec dana.

Branilac U.K., advokat Miodrag Brkljač rekao je da im je  pritvor od mesec dana određen zato što je sudija za prethodni postupak našao da postoji opasnost da, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli bi da se daju u bekstvo i da je u pitanju krivično delo takve vrste kada se sumnja da bi mogli da ponove krivično delo.

On je rekao da su u vezi sa ovim slučajem, dva Albanca već u pritvoru, navodno je umešan još jedan Srbin, ali on nije u pritvoru.

Brkljač je rekao da će uložiti žalbu, jer ne postoji opasnost od bekstva.

“Čim su saznali da ih traže policijski organi, oni su iz centralne Srbije, gde su bili po privatnim obavezama, sami došli i sa svojim advokatima otišli u policijsku stanicu u južnom delu Mitrovice. Tamo su dali izjave i odmah su odvedeni  kod sudije za prethodni postupak, koji im je na predlog tužioca odredio pritvor. Mi smatramo da opasnost od bekstva ne postoji, jer oni da su hteli da beže, ne bi se ni pojavljivali,” rekao je Brkljač TANJUG-u.

Jedan od uhapšenih A.B.(22) je sin regionalnog šefa operative kosovske policije za Mitrovicu Sever, Željka Bojića.

Željko Bojić rekao je kratko u izjavi Kontakt Plus radiju da je njegov sin punoletan i da zakonska procedura mora da se ispoštuje.

“Prema rečima advokata mog sina, moj sin nije počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret i ja sam siguran da će istina izaći na površinu,” rekao je Bojić.

Advokat A.B.(22) Faruk Korenica rekao je u izjavi Kontakt Plus radio da se njegov branjenik nalazio u Kraljevu, te da se samoinicijativno vratio i juče dao izjavu u policiji nakon čega mu je određen pritvor, kao i U.K., zbog opasnosti od bekstva i ponavljanja krivičnog dela.

Korenica je rekao da  su se ispred zgrade suda u Vučitrnu, gde su juče bili A.B. i U.K. nalazila dva policijska vozila, sa policajcima naoružanim dugim naoružanjem, što je, objasnio je, praksa kod teških krivičnih dela.

“U  takvim slučajevima se  radi o najtežim krivičnim  delima ubistva, pljačke itd. Kad sam ušao u zgradu suda, video sam ponovo policajce sa dugim naoružanjem i nisam mogao da verujem da se čuva A.B. sa svojim navodno saizvršiocem,” kazao je Korenica.

On je istakao da je u vezi sa ovim slučajem, posebno kada je u pitanju njegov branjenik, postojao ogroman pritisak javnosti odnosno albanskih medija.

“Mislim da je pritisak javnosti bio ogroman, dosta novinara je tražilo izjavu od mene kao branioca A.B. i dovodili su ga u vezu sa njegovim ocem Željkom Bojićem. Željko Bojić je izvanredan policajac, dao je ogroman doprinos u smirivanju i policijske i bezbednosne situacije na severu Kosova.  Ubeđen sam da je ova mera koja je određana, zbog ogromnog pritiska javnog mnjenja odnosno albanskiih medija i mislim da neko pošto-poto želi da zloupotrebi autoritet njegovog oca,” istakao je Korenica.

Korenica je najavio da  će uložiti žalbu protiv odluke o pritvoru.  

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.