Udžbenici za decu iz Gračanice i Prilužja zadržani na kosovskoj carini duže od 20 dana

Udžbenici namenjeni đacima Osnovne škole „Kralj Milutin“ i predškolskoj ustanovi u Prilužju zadržani su više od dvadeset dana na carinskom terminalu u južnom delu Kosovske Mitrovice, saznaje RTV Kim. Koordinator Vlade Srbije zadužen za obrazovanje na Kosovu i Metohiji Predrag Stojčetović ne zna razlog zadržavanja.

Kako saznajemo, u pitanju je 68 udžbenika izdavačke kuće "Klett" za školu u Gračanici i dva paketa knjiga za predškolce u Prilužju.

Iz uprave škole „Kralj Milutin“ navode da svakodnevno zovu nadležne u kosovskoj Carini ali da udžbenike još uvek ne šalju.

Od koordinatora Vlade Srbije zaduženog za obrazovanje na Kosovu i Metohiji Predraga Stojčetovića, saznali smo da je škola Kralj Milutin uputila zvaničan zahtev Ministarstvu obrazovanja Kosova (MONT) da dozvoli distribuciju knjiga, ali da ne zna zbog čega još uvek traje taj zastoj.

"Ja sam bio na terminalu u južnom delu Mitrovice i tamo su mi rekli da škola mora da se obrati izvesnoj gospođi Bošoti iz MONT-a. Škola je, koliko znam, uputila zvaničan zahtev, ali knjiga još uvek nema. Ti udžbenici su namenjeni đacima i prosto mi nije jasno zbog čega se ne dozvoljava da oni stignu do njih", kaže Stojčetović.

U Carini u južnom delu Kosovske Mitrovice nismo mogli da saznamo šta je razlog zadržavanja knjiga. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.