Udruženje Šiljkan dodelilo tonu brašna za narodne kuhinje na KiM

Udruženje Šiljkan
FOTO: narodnekuhinjekim.com

Udruženje Šiljkan iz Beograda organizovalo je nedavno humanitarnu akciju i prikupljenim sredstvima obezbedilo i dopremilo 1.000 kilograma brašna centralnoj Narodnoj kuhinji u selu Prekovce u Novom Brdu.

Sredstva za donaciju prikupljena su krajem januara meseca prodajom ulaznica za dva Svetosavska humanitarna koncerta koji su održani u Centru za obrazovanje i kulturu „Božidarac“ u Beogradu.

„Naši dragi dobročinitelji su sve organizovali tako da se ispoštuju sve mere bezbednosti, ali su i pored toga svi dobri ljudi doprineli da se sredstva ipak sakupe i utroše na namenjenu pomoć“, poručili su iz Humanitarne organizacije Eparhije raško-prizrenske – „Majka devet Jugovića“, u sklopu koje funkcionišu narodne kuhinje na Kosovu.

Zahvalili su se svima koji su uzeli učešće u akciji.

„Posebno hvala našim prijateljima iz pomenutog Udruženja koji su još jednom pokazali da nas ne zaboravljaju i da nam pružaju bezrezervnu podršku“, dodali su.

Udruženje Šiljkan postoji i radi od juna 2017. godine uz blagoslov sada pokojnog patrijarha srpskog Irineja. Njihov cilj je okupljanje kulturno-umetničkih društava, koreografa i igrača, a ujedno se bave organizacijom humanitanih akcija. Ovo je druga akcija koju su organizovali s ciljem prikupljanja i distribucije hrane narodnim kuhinjama na KiM.

Članovi ovog udruženja nakon prekjučerašnjeg dopremanja hrane posetili su manastir Gračanicu, kao i Ansambl Venac koji radi u ovom mestu.

Članovima ovog Ansambla uručili su zahvalnicu na očuvanju Srpske tradicije i kulture na KiM.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.