Kosovsko udruženje novinara reagovalo na pretnju člana porodice Imama iz Žabara timu Kljana Kosova

agk
FOTO: FB, AGK

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Udruženje novinara Kosova izražava duboku zabrinutost zbog pretnje koju je član porodice imama u džamiji u Žabarima, Sead Bejta, uputio timu televizije Kljan Kosova.

„Ako se samo jedna sekvenca u vezi sa ovim slučajem objavi, jedan od nas ostaće na zemlji“, pretnja je upućena timu Kljana Kosova. Ovaj tim radio je na priči u kojoj su protagonisti bili imam Sead Bejta i žena sa inicijalima S. B.

Pretnje životom za dvoje medijskih radnika zao je i neprihvatljiv čin koji krši slobodu medija.

Udruženje novinara Kosova poziva institucije za sprovođenje zakona, sa posebnim akcentom na Kosovsku policiju i Državno tužilaštvo, da odmah preduzmu neophodne mere protiv počinioca u skladu sa odredbama Krivičnog zakonika Republike Kosovo.

Udruženje novinara Kosova kontinuirano naglašava potrebu za blagovremenim reagovanjem državnih organa u slučajevima pretnji novinarima, kako bi se obezbedilo slobodno okruženje za upražnjavanje profesije, bez straha od zastrašivanja!

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.