Učenici gimnazije iz Kosovske Mitrovice na stepeništu škole sa zastavama Novorusije

"Učenici gimnazije iz Kosovske Mitrovice dali su svoju podršku Novorusiji i borbi ruskog naroda protiv fašizma," pišu dva portala "Srbi na okup" i "KMNovine" i dodaju da se nekoliko odeljenja mitrovičke gimnazije fotografisalo na stepeništu ove škole. 
 
Na portalima su postavljene i fotografije dece na kojima oni pokazuju na papirima odštampane zastave Novorusije i Donbasa, a dva dečaka na fotografijama nose i majce sa zastavama. Na portalu "KMNovine" postavljene su i pojedinačne fotografije dece mlađeg uzrasta na kojima ona drže transparent sa natpisom na engleskom i srpskom "Spasite Donbas. Podrška iz Srbije. Kosovska Mitrovica."
 
Portal "Svesrbski informativni portal Srbi na okup" koji prati istoimeni pokret je postavljen uz blagoslov raščinjenog Vladike Artemija i na njemu se postavlja sadržaj za koji njegovi kreatori veruju da je patriotske sadržine. Portal "KMNovine" se predstavljaju kao "elektronsko izdanje građanskog novinarstva Srba sa Kosova i Metohije, pre svega sa severa Kosova", a kao razlog njihovog nastanka navodi se "apsolutni nedostatak informacija koje bi objektivno pokazale stanje na terenu, stavove, i mišljenje građana iz ovog dela Srbije čime se najviše manipulisalo prethodnih godina."
 
"Iza KM novina ne stoji ni jedna organizacija, grupa, niti lice iz oblasti politike, ekonomije ili oblasti koje su u suprotnosti i sukobu sa zakonima i Ustavom Republike Srbije na čijoj teritorji je smešteno sedištve ovog glasila," navodi se na ovom portalu, na kojem se nalaze vesti i tekstovi slične sadržine, kao i oni koji se postavljaju na portalu "Srbi na okup."
 
Srbi na okup: Podrška Novorusiji od gimnazijalaca iz Kosovske Mitrovice

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.