Ubistvo u Podujevu, više hapšenja tokom vikenda na Kosovu

Tokom protekla 24 časa na Kosovu, Kosovska policija je u više mesta, u odvojenim akcijama, uhapsila 11 osoba albanske nacionalnosti, od čega je četvoro nakon razgovora sa tužiocem pušteno u redovnom postupku. Ovi Albanci su uhapšeni u vezi sa posedovanjem narkotika, odnosno radi izdržavanja prethodne kazne. U međuvremenu, kako je RTK javila, Kosovska policija je jutros potvrdila da je u oružanom obračunu u Podujevu, ubijena jedna osoba i da je u obračunu učestvovalo više osoba, ne preciziravši kada se ubistvo tačno dogodilo.

U Prištini je Albanac uhapšen kada mu je pronađeno dva grama kokaina, ali je on po nalogu tužioca pušten u međuvremenu.

Još trojica Albanaca uhapšena su kada su otišli u zatvor u Dubravi, i tokom posete zatvoreniku doneli mu plastičnu posudu u kojoj je policija pretresom pronašla 84 grama marihuane. Dvojica su u međuvremenu odlukom tužioca puštena, a jednom je određen pritvor.

U Uroševcu je uhapšen, pa pušten, takođe u redovnoj proceduru, još jedan Albanac kojem je policija u autu pronašla i oduzela lovačku pušku sa 5 patrona municije od 16 mm. Oružje i municija su pronađeni i u automobilu jednog Albanca u Prizrenu – automatska puška sa 19 okvira municije. Njemu je određen pritvor.

U istom gradu je po prethodnoj odluci opštinskog suda uhapšen još jedan Albanac i poslat na izdržavanje kazne. U Južnoj Mitrovici je prema naredbi Osnovnog suda u Prištini takođe uhapšen Albanac i poslat na izdržavanje kazne, dok su u Gnjilanu, u drugom slučaju, uhapšena još dvojica, opet po sudskom nalogu. I oni su upućeni na izdržavanje kazne, a poslednji ovakav slučaj dogodio se u Peći, gde je uhapšen još jedan Albanac. 

Osim dva manja požara u kameničkoj, odnosno đakovičkoj opštini, nisu zabeleženi drugi incidenti na jugu Kosova. Situacija na Severu jejuče, osim jednog prijavljenog slučaja porodičnog nasilja u bošnjačkoj porodici u Severnoj Mitrovici protekla mirno, a nakon hapšenja Srbina u Lešku i paljenja automobila pripadnika KPS-a, u Severnoj Mitrovici, u subotu ujutru.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.