Ubedljiva pobeda kandidata za gradonačelnike SL na Severu

Srpska lista konferencija za štampu
FOTO: KoSSev

Prema preliminarnim rezultatima CIK-a, u četiri opštine na Severu Kosova na jučerašnjim lokalnim izborima, u borbi za mesto gradonačelnika, Srpska lista osvojila je sva četiri mesta. I u ostalim srpskim sredinama, kandidati ispred Srpske liste ostvarili su ubedljivu pobedu.

Glasovi u četiri opštine na Severu nisu još uvek sto odsto obrađeni, ali rezultat neobrađenih glasova ne može bitno uticati na promenu krajnjeg ishoda glasanja.

Na osnovu 100% prebrojanih glasova u Severnoj Mitrovici u nadmetanju za mesta gradonačelnika borili su se jedan srpski i jedan albanski predstavnik.

Milan Radojević ispred SL osvojio je 10,769 glasova – 91,33%, dok je predstavnik albanskih političkih partija ispred Gi Mitrovica, Erden Atić osvojio 1,022 – 8,67%.

U opštini Zvečan za mesto gradonačelnika nadmetali su se Dragiša Milović i Slađana Pantović.

Ubedljivu pobedu na ovim izborima odneo je kandidat Srpske liste, Dragiša Milović, sa osvojenih 5,384 glasa – 98,45%, dok je Slađana Pantović osvojila svega 85 glasova- 1,55%.

U opštini Zubin Potok za mesto gradonačelnika nadmetala su se tri kandidata. Najviše glasova i u ovoj opštini osvojio je kandidat Srpske liste, Srđan Vulović – 3,210 glasova-83,49%.

Drugi srpski predstavnik u ovoj opštini Slaviša Biševac, ispred GI Zubin Potok osvojio je 376 glasova-9,87%.

Jedini predstavnik albanskih partija bio je Ćerkin Veselji, ispred Demokratskog saveza Kosova (LDK), osvojivši 259 glasova – 6,74%.

U teritorijalno najvećoj opštini na Severu sa srpskom većinom – Leposaviću, za mesto gradonačelnika borili su se jedan srpski i jedan albanski predstavnik.

Ubedljivu pobedu odneo je predstavnik Srpske liste, Zoran Todić, sa 8,427 osvojenih glasova – 98,43%.

Predstavnik Demokratske partije Kosova (PDK), Šaćir Hetemi, osvojio 134 glasa-1,57%.

Prema rezultatima CIK-a, i u ostalim srpskim sredinama na Kosovu kandidati za gradonačelnike ispred Srpske liste osvojili su ubedljivu pobedu.

Međutim, Srpska lista u opštini Klokot nije uspela da pređe više od 50 odsto podrške birača.

Vladan Bogdanović, kandidat Srpske liste u ovoj opštini osvojio je 41.45% glasova.

Srpska lista je ujedno osvojila najviše odborničkih mesta u opštinama sa većinski srpskim stanovništvom. Više o tome u: Opštine na Severu: Najviše odborničkih mesta osvojila Srpska lista

Sve informacije o tome kako je protekao izborni dan pratite u Lokalni izbori na Kosovu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.