U Vladu Kosova zbog interesa srpske zajednice

Izvor: RTK 2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Zamenik premijera Kosova i predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović, rekao je za RTK2 da će Srbi učestvovati u novoj kosovskoj vladi uz određene uslove.
 
Slobodan Petrović je izjavio da će poslanici Srpske učestvovati u izvršnoj vlasti samo ukoliko se ispune zahtevi i interesi srpske zajednicena Kosovu.
 
“Sačinili smo platformu koja sadrži uslove koji su važni za naše učešće u izvršnoj vlasti Kosova uz podršku Vlade Srbije, naše garancije i garancije budućeg premijera Kosova. Ti naši uslovi ne znače klasičnu političku trgovinu. Nije, dakle, reč samo o broju ministarstava nego je reč o zahtevima koji se odnose na interese srpske zajednice na Kosovu”, rekao je on.
 
Petrović je, ne navodeći detalje, rekao da platforma sadrži predloge za rešavanje pitanja određenih privatizacija, formiranje i pravilno funkcionisanje Zajednice srpskih opština i pitanje povratka raseljenih.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.