U višemesečnoj tajnoj akciji kosovska policija uspela da zapleni 205,8 grama kokaina, 100 evra, 3 ajfona…


Nakon višemesečne primene posebnih mera u akciji pod tajnom šifrom „Oda“ jedinice za istragu trgovine narkoticima u Uroševcu, ovi stručnjaci su uz pomoć kolega iz Prištine i policajaca iz policijske stanice u Đeneral Jankoviću, uspeli da zaplene skoro 206 grama kokaina i da lisice na ruke stave dvojici.

U saopštenju za javnost, policija se pohvalila svojim rezultatima i detaljno opisala ovu plodnu akciju.

Naime, juče su u ulici „Adem Jašari“ u Đeneral Jankoviću zaustavili Pasata smeđe boje, lokalnih tablica, a njim je upravljao osumnjičeni N.L. sa drugim osumnjičenim B.T.

Čim su primetili kosovske detektive, počeli su da beže. U poteru su se uključile jedinice za borbu protiv droge. Dok je bežao, putnik je izbacio crnu torbu kroz prozor automobila, objašnjava policija.

Gonili su ih kilometar i po. Onda su uspeli da zaustave begunce. Iako kod njih nisu pronašli ništa sumnjivo, ipak su u jednoj plićoj rupi, sa desne strane puta, u blizini vodovodne mreže, pronašli crnu čarapu u kojoj se nalazila bela supstanca za koju se posumnjalo da je kokain. Bila je umotana u providnu najlonsku kesu.

Oni su uhapšeni i sprovedeni u policijsku stanicu u Đeneral Jankoviću, pa posle u Uroševac.

Kada su u Prištini pretresli i stan, nisu pronašli ništa sumnjivo, sve dok u poštanskom sandučetu u hodniku, koje nije imalo ime, nisu pronašli i digitalnu vagu.

A evo šta je još ova policija zaplenila: tri ajfona od kojih jedan crvene, jedan ljubičaste i jedan crne boje, 100 evra, malo srpskih dinara i makedonskih denara, 2 bankovne kartice i ključ od BMW-a.

Uhapšenima je određen 48-časovni pritvor.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.