U toku prijava za II ciklus besplatnih IT kurseva Bootcamp škole

IT Bootcamp 1
Foto: KoSSev

Neprofitna škola IT Bootcamp organizuje II ciklus besplatnih kurseva prekvalifikacije za građane sa KiM i tim povodom poziva sve motivisane i vredne pojedince, koji žele da naprave prvi korak ka IT svetu, da iskoriste šansu i prijave se. U ovom novom kursu moguće je prijaviti se i za kurs Razvoj veb stranica (PHP + WordPress).

Proces prijavljivanja je u toku i traje do utorka 15.06.2021. godine.

Nastava će se realizovati onlajn, a polaznici će, pored stručnog teorijskog i praktičnog znanja, imati dodatne pripreme za predstavljanje kompanijama.

Ovaj kurs je namenjen državljanima Republike Srbije koji imaju trajno prebivalište na teritoriji KiM.

Cilj IT Bootcamp škole je da pruži besplatno znanje populaciji koja nije imala priliku da se formalno obrazuje u sferi informacionih tehnologija.

U prilog tome ide činjenica da je preko 350 polaznika dobilo posao ili praksu u IT kompanijama, nakon uspešno završenih kurseva prekvalifikacije širom Srbije.

Prvi ciklus besplatnih kurseva na Kosovu se uspešno završio a priliku za posao i praksu je dobilo 50% od ukupnog broja upisanih.

Najveći broj polaznika se zaposlio u  kompaniji „W3Lab“ iz Kosovske Mitrovice. Ova kompanija će i u narednom ciklusu biti podrška školi i zapošljavati najbolje polaznike.

IT Bootcamp je osnovan od strane individualnih donatora iz dijaspore, a izvodi se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac.

Sve o uslovima prijave kao i formular zainteresovani kandidati mogu naći na veb sajtu www.itbootcamp.rs

Povezane vesti:

Prezentacija IT Bootcamp škole u subotu u „Akvarijusu“, prijava kandidata sa KiM u toku

IT Bootcamp škola organizuje online besplatnu nastavu za polaznike sa KiMPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.