U toku konkurs za profesora albanskog jezika za srpske novinare

FOTO: KoSSev

Centar za razvoj zajednica objavljuje konkurs za profesora albanskog jezika, koji će biti angažovan na period od šest meseci, radi realizacije kursa albanskog jezika za novinare i ostale zainteresovane iz srpskog govornog područja.

Pozicija: Profesor albanskog jezika

Vreme trajanja angažmana: 6 meseci

Kurs na kom će biti angažovan profesor ima za cilj povećanje kapaciteta profesionalnih novinara. Namera je da kurs pomogne većem broju medijskih profesionalaca da bolje razumeju informacije koje dolaze iz albanske zajednice i da se tačno informišu o vestima iz albanskog govornog područja. 

Aktivnost će biti realizovana u saradnji sa našim projektnim partnerom Birnom Srbijom, Nezavisnim novinarskim udruženjem Vojvodine i Internews Kosova, kroz koju će takođe albanski novinari imati mogućnosti da uče srpski jezik, a sve u sklopu projektaPodsticanje međukulturne razmene“ koji finansira EU.

Biće angažovano 10-15 srpskih novinara, ali i studenata ili zainteresovanih javnih radnika za ovaj kurs kroz 30 do 40 časova (tačan broj određuje profesor).

Zahtevi za poziciju profesora:

Diploma Albanskog jezika

– Odlično poznavanje srpskog i albanskog jezika;

Prethodno iskustvo u realizaciji obuke za albanski jezik;

Dobre komunikacijske veštine i metodologija;

– Spremnost na fleksibilno radno vreme;

Dužnosti i odgovornosti:

– Planiranje nastavnog programa i relevantne literature;

– Da prilagodi metodologiju novou znanja polaznika;

– Da obezbedimo napredak svih učesnika;

– Održavanje korespondencije i izrada izveštaja vezanih za nastavu;

– Da dobro sarađujemo sa timom i osobom koja je zadužena za to.

Da obezbedi online platformu za rad na daljinu

Za prijavu potrebno je da pošaljete Nastavni plan i program, biografiju (CV), Finansijsku ponudu i Motivaciono pismo na srpskom jeziku u kome ćete opisati poziciju za koju konkurišete, najkasnije do 1. oktobra 2023. Prijavu poslati na e-mail adresu kossevoffice@gmail.com 

Centar za razvoj zajednica, podstiče podnosioce zahteva svih polova i nudi jednake mogućnosti svim zainteresovanim licima, oslobođenim predrasuda na osnovu pola, društvenog statusa, seksualne orijentacije, rodnog identiteta, vere, etničke pripadnosti ili političke pozadine.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.