U subotu šesti Etno festival u Sočanici

Etno festiva u Sočanici
Etno festiva u Sočanici

U Sočanici se 14. jula održava šesti po redu Etno festival. Posetioci će imati priliku da prisustvuju sajamskom delu sa domaćim proizvodima, uživaju u kvalitetnoj domaćoj  hrani i bogatom kulturno-umetničkom programu.

Etno festival u SočaniciU sajamskom delu predstaviće se proizvođači rakije, maline, pčelarskih proizvoda, ali i oni koji spravljaju meleme i kreme od bilja.

Posetioci će moći da prisustvuju prezentaciji tradicionalnih jela čiji se recepti prenose sa generacije na generaciju, da probaju riblju čorbu, divlje pečurke i uživaju u drugim gastronomskim iznenađenjima.

Kulturno umetnički program obeležiće nastupi KUD-a iz Brvenice, KUD-a „Kopaonik“ iz Leposavića, kao i mnogobrojni instrumentalisti na fruli i harmonici.

Festival se održava na trgu u Sočanici od 17 časova. Organizator je Centar za kulturu „Sava Dečanac“, a njen pokrovitelj je Privremeni organ opštine Leposavić.

Etno festival u Sočanici Etno festival u Sočanici Etno festival u Sočanici

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.