U Severnoj Mitrovici osvanula tabla sa imenom Adema Jašarija

Na raskrsnici u naselju Bošnjačka mahala, u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, tokom noći je postavljen veliki betonski blok na kojem se nalazi tabla na kojoj je ispisano ime vođe OVK, Adema Jašarija.
 
Pretpostavlja se da je u pitanju odgovor Albanaca na gradnju Trga cara Lazara u blizini glavnog mosta u Kosovskoj Mitrovici, a na bloku je postavljen jarbol na kojem se nalazi zastava Albanije.
 
Na tabli je na albanskomispisano “SHESI ADEM JASHARI”, što na srpskom znači “Trg Adem Jašari”.
 
Veliki betonski blok delimično ometa saobraćaj u ovom multietničkom delu grada, jer je postavljen na samoj raskrsnici.
 
Tabla bespravno postavljena
 
Gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić, izjavio je danas da je postavljanje table sa imenom Adema Jašarija u naselju Bošnjačka mahala u Severnoj Kosovskoj Mitrovici urađeno bez dozvole nadležnih službi.
 
“Oni koji su u toku noći postavili tablu sa imenom Adema Jašarija na raskrsnici u naselju Bošnjačka mahala, nisu imali urbanističku dozvolu nadležnih opštinskih službi za tako nešto,” rekao je Rakić u izjavi Tanjugu.
 
On je ocenio da “nelegalne aktivnosti ne doprinose stabilizaciji prilika u Kosovskoj Mitrovici”.
 
“Očekujem da će preovladati razum i očekujem od nadležnih službi, pre svega policije i opštinskih inspekcijskih organa da savesno rade svoj posao,” kazao je Rakić.
 
Predsednica SO Severna Mitrovica, Ksenija Božović, u saopštenju je zatražila obustavu svih građevinskih aktivnosti koje nemaju odgovarajuću dozvolu SO Severna Mitrovica.
 
“Obaveštavamo građane da će se svi građevinski radovi, koji se sprovode mimo odobrenja Skupštine opštine, koja je jedina odgovorna za definisanje namene opštinskog zemljišta, smatrati nelegalnim i kao takvi ukloniti od strane nadležnih organa i komunalnih službi,” ističe se u saopštenju Božovićeve.
 
“Kao najviši zakonodavni organ u opštini Severna Mitrovica, zahtevamo da se odmah obustave sve građevinske aktivnosti koje nemaju odgovarajuću dozvolu Skupštine opštine Severna Mitrovica, a nadležni organi opštine izvrše inspekciju nelegalnih objekata,” dodaje se u saopštenju.
 
U saopštenju se ocenjuje da “u trenutku kada naši građani nemaju elementarne uslove za život, redovno vodosnabdevanje, propisno parkiranje, odlaganje otpada, krajnje je neodgovorno podizanje tenzija i netrpeljivosti nelegalnom gradnjom”.
 
“Podsećamo građane, ali i sve političke predstavnike da svoje delovanje moraju uskladiti sa propisima, kao i da poštuju nadležnost Skupštine, u protivnom će se suočiti sa sankcijama,” ističe se u saopštenju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.