U Prištini zaplenjeno preko 20 kilograma marihuane

Zaplena marihuane
Foto: Kosovska policija

Tokom jučerašnje akcije koju je kosovska policija sprovela u Prištini zaplenjeno je preko 20 kilograma marihuane, i uhapšeno je pet osoba osumnjičenih za krivična dela neovlašćene kupovine, posedovanja, prodaje ili distribucije opojnih supstanci (član 267) i neovlašćenog posedovanja ili kontrole oružja (član 366), navodi se u njihovom dvadesetčetvoročasovnom izveštaju.

Nakon intenzivne dvomesečene istrage i praćenja osumnjičenih, kosovska policija je juče nakon što je dobila određene informacije sprovela akciju u kojoj je jedinica Direkcije za istragu trgovine narkoticima zaustavila tri vozila, a u jednom od njih je pronađeno 13kg i 800g marihuane. Prilikom ove akcije uhapšeno je pet muškaraca, i svi su državljani Kosova.

Iz policije su saopštili da je po nalogu nadležnog javnog tužioca izvršen pretres lokacija za koje se sumnjalo da su korišćene za skrivanje opojnih supstanci i tom prilikom je pronađeno 6 kg 206 gr marihuane, ali i tri elektronske vage, vrećice za pakovanje opojnih sredstava, rukavice, vatreno oružje, 4 šaržera, 11 pakovanja cigareta punjenih marihuanom težine 25,1 grama i 7.540 evra.

Dakle, ukupna težina zaplenjene opojne materije dostiže 20 kg i 31,1 grama, a osim predmeta koji su pronađeni na sumnjivim lokacijama oduzeto je i pet mobilnih telefona kao i tri vozila koji će poslužiti kao materijalni dokazi u vezi sa slučajem.

Osumnjičeni su saslušani u prisustvu advokata i odlukom nadležnog tužioca isti su poslati u pritvor.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.