U PR uhapšeno petoro, pušteno dvoje, zaplenjena droga u vrednosti 10,000 evra

Jedinica za borbu protiv rasturanja i proizvodnju narkotika Kosovske policije uhapsila je sinoć petoro osumnjičenih u rejonu Prištine, zaplenivši drogu u vrednosti od oko 10,000 evra i oružje, ali je troje već pušteno kroz redovan postupak.

Kokain i marihuana, te malo kreka, u manjim količinama pronađeni su na više mesta.

Kod osumnjičenog A.P. (1978) zaplenjeno je 9 kesica kokaina od po 5 grama i 770 evra, dok je u njegovom automobilu BMV X6 ranije pronađeno 435 evra. U kafani na šalteru pronađena je jedna kesica kokaina od 99,2g elektronska vaga, pištolj i 7 metaka, te potom i 18 u jednom ormanu na tezgi.

Kontrola je nastavljena u kući i pratećim objektima uhapšenog, te je onda u garaži pronađeno: kesica kokaina od 5 g i u jednom i ormanu je pronađen revolver modela Zoraki sa gasnom patronom.

U vozilu u vlasništvu drugog osumnjičenog F.B. pronađeno je 5 kesica marihuane od po 2,2 grama i četiri kesice sa kokaina od po 2,1 g.

Kod trećeg uhapšenog E.U. pronađene su tri kesice marihuane od po 3,5 g.

Kod četvrtog A.P. (1986) pronađene su dve kesice kokaina od po 4,1 g.

Kod petog uhapšenog L.K. pronađena je kesica sa sumnjom da se radi o KREK-u, težina 0,5 g.

Zaplenjena su i tri mobilna telefona.

Vrednost zaplenjene opojne supstance u maloprodaji dostiže oko deset hiljada evra (10.000).

Odlukom tužioca dve osobe su pritvorene, dok je ostalo troje nakon obavljenog razgovora upućeno kroz redovni postupak.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.