U nesreći u rudniku u Novom Brdu poginula dva radnika

Rudnik Artena

Vest je ažurirana

19:30 U međuvremenu Vlada Kosova izdvojila je 30 hiljada evra za porodice dvojice radnika koji su poginuli u rudnuku Novo Brdo
15:01 Ministarstvo ekonomije, zapošljavanje, trgovine, industrije, preduzetništva i strateških investicija (MEZTIPSI) potvrdilo je smrt dva radnika u rudniku Novo Brdo (Artana)

Ministarstvo ekonomije, zapošljavanje, trgovine, industrije, preduzetništva i strateških investicija je na Fejsbuku objavio da se dvostruka smrt dogodila nakon urušenja stene u rudniku.

14:42 – Koha: Žrtve klizišta 50-godišnjaci

Kako Koha javlja, na teren su izašli forenzički tim i Kosovske snage bezbednosti čiji pripadnici rade na iskopavanju tela.

U nesreći u rudniku u Novom Brdu poginula dva radnika?

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog jezika, osim naslova koji je adaptiran)

U utorak se na radilištu rudnika Novo Brdo (Artana) dogodila nesreća.

Predsednik Sindikata radnika Trepče, Šućuri Sadiku (Shyqyri Sadiku) rekao je da se prema informacijama koje imaju čelnici ovog Rudnika sumnja da su obe osobe preminule.

Prema njegovim rečima, na radilištu su bila samo dva radnika.

„Došlo je do nesreće u rudniku Novo Brdo. Prema informaciji koju imamo, sumnja se da su dva radnika izgubila život. Inženjer i rudar. Rudnik je to potvrdio, ali idemo tamo“, rekao je Sadiku za Kohu.

I predsednik Sindikata rudnika u Novom Brdu, Bljerim Imeri (Blerim Imeri), takođe je rekao da se sumnja da su dvojica radnika izgubila život. Prema njegovim rečima, međutim, na radilištu je bilo pet radnika.

„Nesreća se dogodila pre oko dva sata. Tavanski deo je pao. Tamo se nalazilo oko 5 radnika. Zahvaćen je inženjer i rudar, ali su se ostali na sreću spasili i imaju lakše povrede.“

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.