U Maleziji uhapšen Albanac optužen za terorizam

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; sinoćno izdanje) 

Osam osoba optuženih za terorizam uhapšeno je u malezijskom Kuala Lumpuru. Deo grupe je i tridesetpetogodišnji Albanac.

Lokalni mediji su izvestili da je grupa sastavljena od četiri Maležana, tri Filipinca i državljanina Albanije, čiji identitet nije poznat. Operacije za njihovo hapšenje izvedene su u tri grada ove zemlje.

Policijski zvaničnik je za medije izjavio da je hapšenje sedam osoba usledilo u nizu napada tokom prošlog meseca, prenosi TopChannel.

Druga operacija sprovedena je 1. oktobra i tada je uhapšen 35-godišnji Albanac, koji je prethodno otišao u Maleziju kao gost državnog univerziteta.

Prema saznanjima policije, albanski državljanin igrao je vodeću ulogu u grupi uhapšenih, a njegov zadatak je bio da održava veze sa islamskom državom. Osim veze sa ISIS-om, policija je saopštila da je grupa regrutovala za terorističku organizaciju Al Kaida.

Prema rečima zvaničnika, oni su planirali napade na hramove, crkve i džamije kako bi se pokrenuli sukobi između različitih verskih grupa.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.