U luci Drač počela vojna vežba NATO-a, učestvuje i KBS

Vojska Drač
Foto: Top Channel

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Vojna vežba „Defender Europe 2021“ počela je danas u luci Drač u Albaniji, u okviru Severnoatlantske alijanse (NATO).

Premijer Albanije, Edi Rama najavio je da će u ovoj organizaciji biti prikazane veštine interakcije SAD-a sa NATO partnerskim vojskama.

„Velika vežba počinje u luci Drač, razmeštajem koje se dešava prvi put posle Drugog svetskog rata u Evropi, gde će biti pokazane veštine interakcije Sjedinjenih Država sa vojskom partnera NATO-a za bezbednost na Zapadnom Balkanu i u regionu Crnog mora“, napisao je Rama na Fejsbuku.

Povodom ovog događaja oglasio se i bivši kosovski premijer, šef Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, koji je rekao da u ovoj organizaciji učestvuje i jedinica Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS).

„U Draču je počela velika vežba ‘Defender Europe 21’. Danas imamo mnogo razloga da budemo ponosni. A najveći razlog je učešće naše vojske po prvi put u operaciji ovog obima. Jedinica KBS koja učestvuje biće sertifikovana za trenutne operativne kapacitete. Čestitamo NATO-u, čestitamo Albaniji, čestitamo Kosovu! Čestitamo Vojsci Kosova! Ponosan na Vas!“, navodi se u Haradinajevoj objavi na društvenoj mreži Fejsbuk.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.