U Kosovskom Pomoravlju nema zaraženih, info telefon 0280 74 209

Perić doktor Gnjilane
Foto: RTV Puls

U srpskim sredinama u Kosovskom Pomoravlju za sada nema zaraženih i obolelih od virusa korona i za sada je sve u redu, kazao je za RTV Puls direktor Zdravstvenog centra Gnjilane, dr Zoran Perić.

Perić je pre podne posetio više srpskih sredina u Kosovskom Pomoravlju gde postoje zdravstvene stanice, i konstatovao da za sada nema zaraženih i obolelih pacijenata od virusa korona.

„Naš narod treba da zna da smo mi napravili posebne timove koji će sumnjive na virus pregledati i uputiti ih na dalje lečenje kod nas ili ih uputiti ka drugim medicinskim institucijama, u zavisnosti od kliničke slike“, izjavio je Perić.

Međutim, zbog ozbiljnosti situacije doktor Perić poziva građane da prate televiziju i obraćanje zvaničnika.

„Ko ima povišenu temperaturu ili druge simptome, ili je bio u kontaktu sa potencijalno zaraženom osobom, treba da ostane kod kuće i ne dolazi u domove zdravlja po pomoć, nego da pozove broj 0280 74 209 i neko od dežurnih lekara će mu dati dalja uputstva“, kazao je dr Perić.

Nema mesta za paniku.

„U narednom periodu, građani ne treba da dolaze radi redovnih medicinskih usluga kao što su merenje pritiska ili laboratorijske analize, primaćemo samo najhitnije slučajeve. Apoteke će izdavati lekove i bez recepata, a to će se kasnije nekako nadoknaditi“, rekao je Perić.

Doktor Perić je ponovio apel da građani, a posebno starija lica, bez preke potrebe ne napuštaju svoj dom.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.