U četvrtak debata – "Kosovski Srbi: Pogled iz Beograda – pogled sa Kosova"

U četvrtak 16. aprila, u 20 časova u prostorijama AKTIV Art Centra, biće održana debata na temu „Kosovski Srbi: Pogled iz Beograda – pogled sa Kosova“. 

Na debati će govoriti direktorka Centra za spoljnu politiku, Aleksandra Joksimović i direktor Doma kulture u Gračanici i glavni i odgovorni urednik Kim Radija, Živojin Rakočević. Organizatori najavljuju da će na debati pokušati da odgovore na pitanja kao što su – kako se u javnosti Srbije gleda na kosovske Srbe, da li se trenutno menja percepcija o Srbima sa KiM-a – transformacija od žrtve do krivca, da li su kosovski Srbi viđeni kao prepreka ka boljem životu Srbije, da li Briselski sporazum kosovskim Srbima oduzima atribute punopravnih državljana Republike Srbije, šta danas znači termin "Kosovar" u Srbiji, da li su Srbi sa Kosova diskrimisani u ostvarivanju svojih prava u Srbiji, na primer, u promeni mesta prebivališta, kao i mnoga druga.

Ovo je osma debata Mitrovičkog društvenog kluba, u organizaciji nevladine organizacije "Aktiv".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.