U Bošnjačkoj kvar; Na Brdu snabdevanje otežano zbog velike potrošnje

bandera struja
Foto: KoSSev

Deo Kosovske Mitrovice usled kvara ostao je jutros bez električne energije, ugrožene su i dve zgrade u novom naselju „Brđani“. Snadbevanje u Zvečanu je i dalje neizvesno. 

Zbog kvara na visokonaponskom kablu, ulice Nemanjina, Luja Braja, Knjaza Miloša, deo Oslobođenja u Kosovskoj Mitrovici – naselje Bošnjačka, pre oko pola sata, ostale su bez napona energijom, potvrdio je za KoSSev, glavni dispečer Elektrodistribucije Kosovska Mitrovica, Zoran Obradović.

„Ekipe su trenutno na terenu, očekuje se da će u roku od sat vremena ukloniti kvar“, kazao je.

Kada je u pitanju novo naselje Brđani, odnosno dve zgrade (4. i 5.), koje danas, kao i  juče ceo dan, imaju problema sa električnom energijom, Obradović kaže:

„Ove dve zgrade su ugrožene, jer su najveći potrošači. Ekipe su juče ceo dan radile, ali se problem javlja u tome što kablovi ne mogu da izdrže toliko veliku potrošnju. I posle više apela upućenih stanarima ove dve zgrade da rasterete potrošnju, ipak nismo uspeli da stabilizujemo normalan napon“.

Što se tiče Zvečana, koji je već treći dan bez struje, zbog nemogućnosti utvrđivanja kvara, Obradović kaže da će Energetika u Zvečanu danas konačno imati informacija o tome.

Kvar se nije mogao prethodnih dana utvrditi, zbog nedostatka mernog vozila koje je neophodno kako bi se detektovao problem.

„U 10 časova će ekipa Energetike Zvečan imati informacije oko mernog vozila, odnosno da li će stići i kada“, potvrdio je Obradović.

Iz Elektrodistribucije Kosovska Mitrovica, pre dva dana su građanima opština na Severu uputili poseban apel, upozorivši da je potrošnja energije opterećena blizu maksimuma.

„Upućujemo apel potrošačima da smanje potrošnju, ulazimo u krizno i svi su nam pravci kompletno ka Severu. To važi za potrošače u opštini Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Kosovska Mitrovica. Molimo za solidarnost i savesnost“, apelovao je Obradović.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.