Tužilaštvo: Za 24 sata podignute 44 optužnice protiv 52 osobe

Osnovna tužilaštva na Kosovu u poslednja 24 sata podigla su 44 optužnice protiv 52 osobe za različita krivična dela, navodi se u dnevnom izveštaju kosovskog tužilaštva.

Takođe, po nalogu kosovskog tužilaštva, 12 osoba je zadržano u pritvoru u trajanju od 48 sati, a podneto je i pet zahteva za zadržavanje 6 osoba, za koje se sumnja da su počinile različita krivična dela.

U Osnovnom tužilaštvu u Prištini, u poslednja 24 sata, a po nalogu dežurnog tužioca, pritvorene su tri osobe, takođe, ovo tužilaštvo je podnelo tri zahteva za pritvor za tri osobe, i podnelo je sedam optužnica protiv osam osoba za različita krivična dela.

Sa druge strane, Osnovno tužilaštvo u Prizrenu je u poslednja 24 sata naložilo određivanje pritvora za dve osobe osumnjičene za različita krivična dela i podnelo jedan zahtev za određivanje pritvora za dve osobe osumnjičene za krivična dela „Krijumčarenje migranata.“

Ovo tužilaštvo podnelo je i zahtev za zaplenu 12 kubnih metara drva, za koje se sumnja da su predmet krađe šume, a podneto je i sedam optužnica protiv sedam osoba zbog različitih krivičnih dela predviđenih Krivičnim zakonikom Kosova (KZK).

Osnovno tužilaštvo u Peći podnelo je juče zahtev za oduzimanje automobila tipa „VV-Golf 19 E“ i ključa automobila zbog sumnje da je isti korišćen za izvršenje krivičnog dela „legalizacija lažnog sadržaja.“

Na osnovu naloga Osnovnog tužilaštva u Gnjilanu zadržane su četiri osobe u pritvoru u trajanju od 48 sati, podnet je i jedan zahtev za zadržavanje u pritvoru protiv jednog osumnjičenog i podneto je devet optužnica protiv 12 osoba.

Na osnovu naloga Osnovnog tužilaštva u Đakovici, tokom poslednja 24 sata, dve osobe su lišene slobode na 48 sati, a zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo „laka telesna povreda“ iz člana 185 KZK. Takođe, ovo tužilaštvo je podiglo dve optužnice protiv dve osobe.

Osnovno tužilaštvo u Mitrovici, tokom jučerašnjeg dana je podiglo 17 optužnica protiv 21 osobe za različita krivična dela. Na osnovu naloga ovog tužilaštva pritvorena je jedna osoba zbog krivičnog dela „teške telesne povrede“.

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu tokom poslednja 24 sata podiglo je 2 optužnice protiv 2 osobe za različita krivična dela.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.