"Trojka iz bloka" u aprilu i u Kosovskoj Mitrovici

Studentski parlament Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ 7. aprila u ovoj opštini organizuju humanitarnu akciju, turnir u brzom šutiranju trojki – „Trojka iz bloka“. 

Akcija će se održati na terenima srednje tehničke škole „Mihailo Petrović-Alas“, u 16 sati, a učešće na turniru plaćaće se 200 dinara. Sav prihod doniraće se, ili porodilištu Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, ili jednoj od ugroženih porodica u Zubinom Potoku.

Organizatori su najavili da će u turniru, pored studenata, učestvovati i sportski klubovi iz grada, predstavnici Ministarstva omladine i sporta, kao i bivši ugledni sportisti sa KiM-a, a istovremeno  pozivaju sve ljude dobre volje i sve sportske klubove da im se pridruže i podrže ih, „kako bi Kosovska Mitrovica pokazala da je jedan od najhumanijih gradova na svetu“.

Akciju će podržati i izvođači reperske grupe THC, kao i Beogradskog sindikata. Informacije o događaju možete pratiti i na Fejsbuku

Prva „Trojka iz bloka“ u ovoj godini je održana na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Turnir je zapravo projekat organizacije „Srbi za Srbe“, koji ima za cilj da do 2015. godine obnovi i izgradi najmanje 300 kupatila za ugrožene višedetne porodice širom Srbije i okruženja. “Trojka iz bloka” se sprovodi kroz sportske manifestacije brzog šutiranja trojki, širom Srbije i inostranstva, koje za cilj imaju okupljanje mladih ljudi, poznatih ličnosti iz sveta sporta, kulture i muzike, kao i veliki broj sponzora i dobrotvora koji će finansijski podržati realizaciju ciljeva projekta u delo.

 


Studenti Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici, na čelu sa studentskim parlamentom, često organizuju humanitarne akcije, a najveća je bila ona od maja prošle godine, tokom poplava u Srbiji, kada su danima sakupljali hranu, vodu, odeću i druge potrepštine i koje su zatim kamionima, zajedno sa pomoći sa celog Kosova i Metohije, odvezeni u poplavama ugroženim područjima centralne Srbije.

A organizacija Srbi za Srbe je humanitarna organizacija koja okuplja mlade i energične ljude širom sveta, koji su pomogli preko 800 višečlanih porodica, to jest, preko 3.000 dece širom Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Hrvatske, ali i Kosova i Metohije.

Tako su prošle krajem godine pomogli bogosloviju u Prizrenu, a višečlanoj porodici Đorđević iz sela Sevce, kod Štrpca, koja živi u izuzetno teškim uslovima, dostavili su pomoć u pokućstvu.


 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.