Trojka iz bloka: Prikupljeno preko 60.000 dinara za Stojkoviće!

Preko 60.000 dinara sakupila je jučerašnja humanitarna "Trojka iz bloka" u Kosovskoj Mitrovici. Novac nije sakupljen samo šutiranjem trojki, već i afterparty-ijem učesnika i organizatora, pa se tako akciji pridružila i lokalna kafana "Princip" koja se odrekla svog prihoda od žurke. Sav novac biće uplaćen socijalno ugroženoj porodici Stojković iz Parteša.

U šutiranju trojki na ploči ispred Tehničke škole "Mihailo Petrović Alas", učestvovalo je preko 80 takmičara, a pred oko više stotina posetilaca. Pobedu je odneo Darko Milojević.

"Prezadovoljni smo odzivom ljudi  koji su došli da podrže akciju i pruže pomoć  porodici Stojković. Zahvaljujemo se našim gostima i organizatorima, humanitarnoj organizaciji 'Srbi za Srbe', srpskom košarkaškom reprezentativcu Marku Kešelju, Univerzitetu, Studentskom centru, Privremenom organu opštine Kosovska Mitrovica, školama, institucijama i svima koji su doprineli da naša akcija uspe," rekao je za naš portal dan nakon ove akcije, student prorektor Prištinskog univerziteta i jedan od organizatora, Nemanja Biševac.

On je, takođe, najavio još jedan košarkaški događaj u Kosovskoj Mitrovici – FIBA basket turnir 3 na 3 koji će se održati na Vidovdan, 28. juna.

Na jučerašnjem turniru, pored predstavnika humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ i Studentskog parlamenta Prištinskog univerziteta, kao i velikog broja posetilaca, prisutni su bili i srpski košarkaški reprezentativac Marko Kešelj i Mis Srbije za 2015. Katarina Šulkić.

Projekat ''Trojka iz bloka'' je humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki koji se od 2012. godine održava uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, KK ''Crvena Zvezda i KK ''Partizan''.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.