Troje Mitrovčana istrčalo polumaraton na Srebrnom jezeru

Amaterska rekreativna grupa iz Kosovske Mitrovice učestvovala je u subotu na petom maratonu na Srebrnom jezeru. Troje takmičara iz Kosovske Mitrovice, Predrag Lalić, Siniša Trpković i Zoran Vukadinović su svi istrčali polumaraton.

Od ukupno 190 takmičara na ovom takmičenju učestvovalo je trojica Mitrovčana. Najstariji među njima, Zoran Vukadinović istrčao je 21.1 kilometar za dva i po sata.

Uz Zorana trčali su i Siniša Trpković koji je istu kilometražu istrčao za dva sata i 12 minuta, a najbolji rezultat od naših sugrađana ostvario je Predrag Lalić sa sat vremena i 41 minut.

„Kupujem zdravlje, promovišem zdravlje i zdrav život,“ rekao je za KoSSev jedan od takmičara, Siniša Trpković koji je ponosan i na svoje kolege, ali i na ostale članove amaterske rekreativne grupe koja broji čak 13 članova, među kojima su i dve žene.

„Za ovako malo mesto, da ima tako veliki broj ljudi koji trči, to je posebno,“ rekao nam je Siniša.

Sa Sinišom smo kratko pričali i o uslovima za rekreativno ili profesionalno trčanje u Kosovskoj Mitrovici i rekao nam je da su uslovi i trkačke staze ograničeni, a staza sa najviše potencijala, ona uz Ibar iziskuje ulaganje kako bi se očistila i sredila.

„Treba uložiti malo para i ta bi staza pored Ibra bila odlična.“

Šta je ekipa KoSSeva nedavno zabeležila pored Ibra pogledajte u video reportaži: Mitrovica u susret proleću: Šta ostane kad se sneg otopi (FOTO PRIČA)

Sa Sinišom smo govorili i o budućnosti ove amaterske grupe. Navodi da planiraju da se registruju kao klub, prvenstveno zbog finansijske podrške budući da za sada sve svoje aktivnosti kao što su troškovi putovanja, opreme i treninga, finansiraju sami.

Sledeće okupljanje ove amaterske grupe biće „Beogradski maraton“ 14. aprila za koji je planirano da učestvuju svi članovi.

Kako su naši rekreativci prošli na sve popularnijoj Trail Race na obližnjoj planinskoj lepotici, čitajte u Trail Race Kopaonik: Novosađanka i Vranjanac pobednici, mnoštvo trkača sa Severa Kosova

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.